Fotonentherapie

Bio-fotonentherapie is het natuurlijke, consequente en logische vervolg op de ontwikkeling van drie bekende accupunctuurvormen (naald, elektro en laser accupunctuur). Het geeft met name ruimte aan therapeuten die uitbreiding van verschillende therapievormen zoeken. Wanneer je hiervoor kiest, heeft het te maken met een sterk werkende paradigmawissel in het medische kunnen. Paradigmawissel is: vanuit een totaal andere perceptie naar hetzelfde kijken waardoor nieuwe ideeën en werkvormen ontstaan. Een voorbeeld hiervan is dat onderzoekers hebben vastgesteld dat naast de moleculaire interactie op biochemische gronden van het organisme, ook en vooral de factoren informatie en energie een belangrijke rol spelen.

Veel fenomenen die empirisch waar te nemen zijn, laten zich niet terugvoeren op een biochemische actie alleen, maar gecombineerd met de factoren informatie en energie zijn te verklaren. Samengevat kan je dus stellen dat niet alleen de biochemische maar ook de biofysische zienswijze er aan te pas komt, om in deze tijd op een optimale wijze therapie toe te passen.

Fotonthearapie stimuleert het herstel van het lichaam

Een zeer belangrijke bijdrage in de ontwikkeling van deze vorm van therapieën heeft Prof. Dr. Med. F. Popp met zijn fotonentheorie ingebracht. Licht bestaat volgens de kwantumtheorie uit lichtbundels, ook wel quanten of fotonen genoemd. Die fotonen worden door de huid geabsorbeerd en verdelen zich in het lichaam. De bijdrage van Dr. Popp was dat hij vaststelde dat elke cel met de andere cellen communiceert door middel van bio fotonen. Er is op dit moment nog geen theorie die de veelvuldige interactieve werking van het organisme beter kan verklaren dan die van Popp. Echter, via Martin Keymer is vooral in de leer en het gebruik van bio resonantie, in combinatie met zijn therapiesystematiek, veel praktische kennis voorhanden om deze therapie gericht en effectief in te zetten met nog diepere, inzichtelijke interacties binnen het totale systeem.

Hoe werkt de Bionic 880?

De bionic 880 wordt gebruikt bij het uitvoeren van de fotonentherapie. Deze gebruikt de geneeskracht van de bio fotonen om de regulatie van het zenuwstelsel, het hormoonstelsel te beïnvloeden en de cellen te stimuleren. Het uitgestraalde ‘licht’ wordt, zoals gezegd, door de huid geabsorbeerd en verspreid. De bio fotonen in het lichaam delen zich dan anarchistisch, wat wil zeggen dat de bio fotonen hun eigen weg vinden.

Zenuwstelsel

Dankzij fotonentherapie bereiken bio fotonen via de nervus plexus of de verschillende nervus plexii van het zenuwstelsel via het ruggenmerg de hersenen. Hier worden verschillende stofwisselingsmechanismen aangestuurd, waaronder het hormonale stelsel.

Hormonale werkingen

Via andere verbindingen stimuleren en harmoniseren de fotonsignalen ook de bijnieren en zetten ze de modificerende productie van DHEA en cortisol aan. Ook zie je, ook al zijn deze verklaringen en hypothesen nog niet volledig aangetoond, in de praktijk dat de fotonentherapie de bloedspiegel van de bovengenoemde hormonen verandert. Endorfine (ook wel endogene morfine genoemd, omdat dit hormoon qua chemische opbouw lijkt op morfine)

  • Coöperatief en coördinerend: genoemde hormonen worden op verschillende plaatsen in het lichaam en in het centrale zenuwstelsel aangemaakt. Ze zijn verantwoordelijk voor of wel meewerkend aan verschillende functies, zowel voor pijnvermindering alsook het gevoel van welbevinden in ons systeem.
  • Activerend: verder hebben deze hormonen een controlerende invloed op de lichaamsreactie in bijvoorbeeld stresssituaties, maar ook op de homeostatische mechanismen zoals hart- en bloedsomloop, ademhaling, vertering en de regulatie van de temperatuur.
  • Controlerend: bij mensen met chronische pijnen kan men vaststellen dat zij een lage endorfinespiegel in het cerebrospinale vocht hebben, die met de therapie van de Bionic 880 verhoogd kan worden in relatie met pijnvermindering.

Ook verslavingen leidt men terug op een onderdrukking van de lichaamseigen productie van endorfine. Cortison speelt naast adrenaline en noradrenaline een essentiële rol in stress situaties. Bij shock of stress volgt een verhoging van de cortison productie. Door stimulans met de Bionic 880 wordt die cortison spiegel verlaagd. Je voelt een weldoende en aanhoudende ontspanning. Serotonine behoort tot de groep van de dopamines. Het is een natuurlijke amfetamine, die bijvoorbeeld eetlust reduceert en een natuurlijke remmer op honger vast stelt. De stimulatie van serotonine in relatie met aangepaste voeding is een natuurlijke weg tot gewichtscontrole.

De cellulaire werking

Zonder licht is leven onmogelijk. Dit is een wijsheid van de biofysicus Popp. Volgens hem is in de cellen van ons lichaam licht aanwezig. Als cellen verwond worden, volgt ook een verlaging van de intensiteit van dit licht. Door licht in de vorm van fotonen te gebruiken, worden de cellen tot regeneratie gestimuleerd. De bio fotonen worden door de huid geabsorbeerd. Op basis van niet-coherente licht verdelen de fotonen zich anarchistisch in het lichaam en zijn overal present. Stoten ze op zieke cellen dan versterken de fotonen de cel. Dat betekent tegelijkertijd dat de fotonen bij de functionerende cellen geen stimulerend effect hebben. De fotonentherapie kan, door middel van het infrarode licht, veel stofwisselingsprocessen op gang brengen en uiteindelijk ook de celdeling. Hier te noemen de leukocytenactiviteit, remmen van de tumorgroei, productie van macrofagen en bij de wondgenezing Als de macrofagen door het infrarode licht met een frequentie van 880nm worden gestimuleerd, komen er substanties vrij, die bij de reparatie van beschadigde cellen behulpzaam zijn. Bovendien ondersteunen ze de capaciteit van het bindweefsel. Tegelijkertijd wordt overmatige productie van bindweefsel geremd, wat van betekenis kan zijn als ongecontroleerde bindweefselvermeerdering ontstaat door de bouw van ketonen, bijvoorbeeld bij verbrandingen. Verschillende cellen, zoals de lymfocyten in het bindweefsel, reageren uitstekend op de sensitieve lengte van de golven. Infrarood licht heeft, zoals verdere onderzoeken bewezen hebben, positieve werkingen op onder andere leukocyten, verscheidene lymfocyten en verschillende enzymen. In onze praktijk wordt dit apparaat vooral ingezet bij de ziekte van Lyme. De Borreliose therapie is een doelgerichte behandeling. Door het aanleggen van de Borrelia-nosode inclusief de Borrelia afzelii, Garnii, valaisiana en Borrelia burgdorferi ontstaat een zware belasting van het cybernetische systeem. De cellen worden nu belast met een negatieve meetbare informatie en weren zich tegen deze beïnvloeding. Door de gelijktijdige behandeling met fotonen krijgt de cel de mogelijkheid de Borrelia uit de cel te elimineren. In combinatie met de LTN-4 en LTN-4 PRO wordt de ziekte van Lyme behandeld. Voor er met de behandeling begonnen wordt, dient men de therapie blokkaden weg te nemen. Hiervoor gebruiken wij de BTN-2.

Vragen? Neem contact op!

De tarieven voor de fotonentherapie zijn de vinden op onze tarievenpagina. Wenst u meer informatie te ontvangen over onze natuurgeneeskundige praktijk of over de verschillende behandelingen die wij aanbieden? Neem dan contact op. U bereikt ons door te bellen naar +31 (0)164 602 893 of stuur een e-mail naar chris@bioflorahealthproducts.nl. Wij helpen u graag.

Afspraak maken

Afspraken kunnen alleen telefonisch gemaakt worden door te bellen met nummer +31-164-602893. Dit kan van dinsdag t/m vrijdag tussen 09:00 en 17:00 uur.

Wegens drukte is er geen telefonisch spreekuur meer tussen 16:00 en 17:00 uur. Bij vragen over uw behandeling gelieve te mailen naar chris@bioflorahealthproducts.nl

Beroepsvereniging

Wij zijn aangesloten bij de Nederlandse Orde van Alternatieve Genezers met een praktijklicentie Aa.

  • NOAG-praktijklicentie Aa
  • NOAG-registratienummer: 4645-Aa-11031
  • CAM-Competentieregister: laag 7
  • AGB-code zorgverlener: 90-045355
  • AGB-code praktijk: 90-54010
  • NIBIG registratienr: 526940
  • WKKGZ registratienr: 526940

Contact

Bioflora V.O.F.
Breestraat 4
4645ED Putte

T +31-164-602893
E chris@bioflorahealthproducts.nl
I chrislauwers.nl

Bezoek ook onze webshop:

Praktijkuren